Basilikakräm
1 kruka färsk basilika
2 dl crème fraiche
Lite olivolja
Salt
Peppar
Potatissallad
1 kg potatis (små, gärna färsk)
2-3 msk raps- eller olivolja
2-5 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
Salladslök
Rädisor
Salt
Svartpeppar
Rostade rotfruktsstripes
3 stora sötpotatisar
2 morötter
2 palsternackor
Olja och salt
Se klipp på youtube
Basilikakräm
Mixa ihop basilikan med olivoljan och blanda ihop med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Vill man kan man blanda i lite majonnäs, citronsaft eller varför inte lite fetaost.
Förbereds med fördel en stund innan då sätter sig smaker och konsistensen sig lite mer men det går alldeles utmärkt att röra ihop och servera direkt.
Potatissallad
Skala eller borsta potatisen om du använder färsk. Koka och häll upp den i en skål, dela stora potatisar. Skär salladslök och rädisor i strimlor/skivor och blanda med potatisen. Pressa vitlöken i oljan och klipp i persiljan. Häll detta över potatisen.Dra några varv med pepparkvarnen, salta efter behov och blanda väl med den heta potatisen.
Den här magra potatissalladen är lika god varm i början på grillkvällen som kall, när skymningen börjar falla och det är dags för vickning!
Rostade rotfruktsstripes
Skala rotfrukter och skär i lagom bitar. På med lite olja och salt. Rosta i ugnen på 225 grader i 25-30 minuter.
Kalkonburgarna finns hos olika återförsäljare såsom Botilsäters Livs Värmlandsnäs, Kil Slakteri & Saluhall i Karlstad, Berga Skafferi i Fjugesta, Karaby Gård, Gårdarna i Värmland och flera REKO-ringar.