Feskhandlarns finaste torsk – grillad torsk i foliebåt
RECEPT

Feskhandlarns finaste torsk – grillad torsk i foliebåt

Story

Flera gånger i veckan är Pontus och Mats Båth i fiskhamnen i Göteborg för att köpa in de allra finaste råvarorna från havet.
Vi köper hel fisk för att filea och skicka upp med vår lastbil till Karlstad. Alla skaldjur kokas i butikerna, säger Pontus Båth.
Hos Feskhandlarn på Bergvik och Välsviken får värmlänningarna tillgång till dagsfärsk fisk och skaldjur från havet!
Kika förbi Feskhandlarn och testa deras berömda grillspett i deras egna magiskt goda marinad!

Ingredienser

Torsk i foliebåt (4 portioner)
800 g torskrygg/torskfilé
8 st sparrisar
50-75 g smör eller margarin
1 knippe kryddgrönt eller frysta örtkryddor
½ röd paprika
¼ purjolök
2 st tomater
Salt och vitpeppar generöst
Smörklickar att lägga i foliebåten
Smör  att smörja folien med

Instruktioner
Pontus Båth tar oss med bakom kulisserna"

Riv av fyra ark aluminiumfolie och smörj dem med smör. Lägg ut torskryggen eller vik ihop torskfilén, salta och peppra generöst.

Skölj och skär purjolök, tomat och paprika i fina tärningar och grovhacka örtkryddorna. Fördela grönsaker, sparris, örter och smör i de fyra paketen. Vik ihop dem så att paketet blir riktigt täta och formade som båtar.

Lägg på grillen i 12-18 minuter på medel värme. Har du en termometer skall fiskens innertemperatur vara 48 grader.

Servera paketen direkt på tallriken tillsammans med nykokt potatis och låt gästerna öppna båtarna och känna dofterna!