Förrätt
Tips! Köp Grinnemo Hallon & Honungs Smakpåse för alla ingredienser.
- Skrädmjölsknäcke
- Ramslökost – Lakene Ostgård
- Trattkantarellchutney – Grinnemo Hallon & Honung
Varmrätt
- 2-4 potatisar
- 2 st Kalkonschnitzel – Adelsnäs gård
- 1 dl Skrädmjöl
- 1 bit Ramslökost
- 1 Ägg
- 2 dl Rapsolja
- 1-2 msk Trattkantarellchutney
- 1 Citron
- Sallad
- Salt & peppar
Efterrätt
- 2,5 dl Grädde
- 1/2 dl Gelesocker
- 1-2 msk Hjortronsylt – Torfolk gård
- Honungsfudge med salt kola och bovetekrisp – Krusidull Konfekt
- Mynta
Förrätt – Grinnemo Hallon & Honung Smakpåse
Lägg ut skrädmjölsknäcket på ett fat
Skär små bitar av Ramslökost och lägg på knäcket. Toppa med lite trattkantarellchutney.
Varmrätt – Dubbelpanerad kalkonschnitzel på råraka med trattkantarell majonnäs.
Riv potatis och salta. Stek sedan potatisen i smör.
Riv ramslökost och blanda med skrädmjöl. Salta och peppra.
Vispa up ägg I en skål. Doppa kalkonschnitzeln i ägg och sedan i ost och mjölblandningen.
Stek schnitzeln i smör.
Vispa ihop ett ägg, rapsolja, salt och en skvätt citron samt tillsätt 1-2 msk trattkantarellchytney.
Servera rårakan med lite sallad, kalkonschnitzeln och toppa med trattkantarellchutney majonnäsen.
Efterrätt – Hjortronpannacotta med honungsfudge
Koka grädde med gelesocker i ca. 1 min.
Tillsätt hjortronsylt och rör om.
Häll upp pannacottan i glas och ställ i kylen minst 1 h.
Skär honungsfudge i bitar och toppa pannacotta med fudge och mynta till servering.