Innovatören Kjell tillverkar kriskost med torkat nötkött
RECEPT

Innovatören Kjell tillverkar kriskost med torkat nötkött

Kriskost med lufttorkat nötkött

Kjell Enlund i Skåre i Värmland har stora visioner och planer med sin produkt torkat kött. Produkten är gjord med en av världens äldsta konserverings modeller att torka, i detta fall rent nötkött från Sverige.

Produkten är lämpad som kriskost och både Länsstyrelsen, Försvarsmakten och hotellkedjan Choice har visat ett intresse för produkten och alla processer är inte riktigt klara ännu.
– Om det blir som jag vill så finns köttet som kriskost i regionerna, kommunerna, sjukhus och skolkök. Jag ser även en stor marknad inom friluftsmat och ”träningsmat”. Det torkade köttet har hög halt proteinhalt och innehåller mycket energi.

Tillsammans med sin son har han utvecklat torkningsprocessen och ett recept utan tillsatser, bara kryddor och torkat nötkött.
– Vi har arbetat med innovationer och kommit fram till att det tar sju timmar att uppnå bäst resultat och få rätt smak. Förutom att använda det torkade köttet som snacks har vi även provat att ha det som fyllning på pizza och i buljong för soppa, säger Kjell.

Produkten finns att köpa på Un Boschetto Baguetteria i Skåre, Karlstad.