Nifa var med när Värmlands landskapsmåltid utsågs
RECEPT

Nifa var med när Värmlands landskapsmåltid utsågs

Värmlands landskapsmåltid är utsedd

Eldad råbiff, Vänerlöjrom, syltade kantareller och skoghallon är några av ingredienserna i Värmlands nyutsedda landskapsmåltid. Bakom trerättersmiddagen står kockarna Frans Schubert och Geert Barelds.

På Residenset i Karlstad utsågs den måltid som framöver ska representera Värmland kulinariskt.
Alla Sveriges 21 landshövdingar har engagerat sina län för att ta fram 25 nya landskapsmåltider under året, enligt Värmlands landshövding Georg Andrén, som själv satt med i dagens jury och smakade av de tre finalisternas menyer.
– Vi gör det här för att lyfta fram det kulinariska kunnandet och traditionen i Sverige, säger landshövdingen.

I juryn satt även Nifas VD, Claes Jonasson, kocken Henrik Syrén Eriksson och Hanna Åkerstedt, styrelseordförande på Visit Värmland.

Råvarorna i Värmlands vinnande rätter kommer från lokala producenter. Även porslinet, glasen och textilierna i dukningen är från värmländska konsthantverkare. Landskapsrätterna kommer att lanseras och presenteras i Stockholm den 20 oktober på Måltidens dag.

De andra som tävlade var kockarna Christoffer Schyman och Robin Sundholm, Almars Krog samt Bibbi Kringlund på Kulinarika mat- och vingård.

Läs mer om tävlingen här.