Nifaköket följer med och lagar mat hos äldre
RECEPT

Nifaköket följer med och lagar mat hos äldre

Story

Stini Hermansson driver Herman Anderssons Lantmat & Livsglädje som erbjuder hemlagad mat till främst äldre, över 65 år. Maten tillagas i hemmet och är till största delen närproducerad, ekologisk mat. En gång i veckan eller efter behov kommer Stini och lagar mat, träffas och trivs ihop med sin kund. Maten som blir över portioneras i matlådor och fryses in. Härliga dofter, smaker av näringsrik och god mat skapar en fin och naturlig hemmiljö för en måltid. Tjänsten kan användas med rutavdrag vilket innebär avdrag på 50% av arbetskostnaden. Numer erbjuder Stini även hemleverans av lagad mat. Läs mer om Herman Anderssons Lant och Livsglädje här!

Ingredienser

Fiskarhustruns Fisksoppa (4 port)
Ca 10 st små gula lökar
2 msk smör till stekning
1 burk hela skalade tomater (400 gram)
1 buljongtärning
1 ½ dl vitt vin
1 tsk timjan
300-400 g blandad fiskfilé (lax, torsk)
1 dl vispgrädde
Finhackad dill till garnering

Instruktioner
Stini lagar fisksoppa hos Hans-Erik

Gör så här
Skala lökarna och skär i små bitar. Fräs löken i matfett. Tillsätt tomater, buljongtärning, vin och timjan. Låt det sjuda i ca 15 min. Dela fisken i små bitar. Lägg ner fiskbitarna i soppan. Sjud ytterligare i ca 5 min. Finhacka dillen. Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan och garnera med dillen ovanpå. Servera gärna soppan med ett gott brytbröd.