Nifaköket testar: Sorbetdrink – en uppfriskande sommarfavorit
RECEPT

Nifaköket testar: Sorbetdrink – en uppfriskande sommarfavorit

Ingredienser

Uppfriskande bärsorbet 4 personer
500 gram bär (gärna lokalodlade)
1 dl honung (flytande)
1 dl florsocker
½ dl färskpressad citronsaft
1 ½ dl vatten
Ev. citronmeliss att dekorera med

Instruktioner

Passa på att njuta av sommarbären! Egengjord bärsorbet en uppfriskande sommarfavorit, passar både som efterrätt och som en svalkande fördrink!

Gör så här:

Skölj och dela bären. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa till en slät massa. Sila genom sil om du vill ha en slät sorbet. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Servera i glas och ev. mineralvatten, läsk, soda, cider eller annan bubblig dricka.
I den här sorbet är det jordgubbar som står för sommarsmaken!