Skörda sommarens bär: Supersnabb syrlig bärsallad
RECEPT

Skörda sommarens bär: Supersnabb syrlig bärsallad

Story

Plocka, servera och ät denna syrliga sommarsallad som mellanmål, förrätt eller dessert. på tallriken finns röda och svarta vinbär, röda krusbär, jordgubbar, hallon, smultron och mynta – direkt från trädgården. Som tillbehör rev jag limeskal och blandade det med strösocker som jag toppade salladen med. Blir salladen ändå för syrlig för din smak ringla över lite flytande honung. Väljer du att servera som förrätt, lägg gärna till en god färskost, getost eller fetaost i salladen. Serverar du rätten som dessert passar en svalkande god vaniljglass perfekt som tillbehör, mums!

Ingredienser

Röda krusbär
Jordgubbar
Smultron
Hallon
Svarta vinbär
Röda vinbär
Mynta till dekoration
Rivet limeskal
2 nypor strösocker
Ev. flytande honung
Ev. getost, brieost, feta eller färskost

Instruktioner

Gör så här:
Skölj och ansa bären och blanda till en sallad. Garnera med mynta. Riv limeskal och blanda med socker. Strö blandningen över salladen. Blir salladen för syrlig för din smak ringla lite flytande honung över. Om du väljer att servera som förrätt blanda gärna i lite ost i salladen.

På tallriken finns röd och svarta vinbär, röda krusbär, jordgubbar, hallon, smultron, mynta – direkt från trädgården. Över salladen är det dekorerat med limesocker.