Smaka på Värmland en matglad festival!
RECEPT

Smaka på Värmland en matglad festival!

Smaka på Värmland

En festival med matupplevelser från både stora och små matproducenter med mycket gott från hela länet. Fisk, bröd, ost, chark, grönsaker och goda delikatesser, hantverk, smakportioner och mycket mer.

Matfestivalen får många utställare på olika platser runt om i länet, bland annat vid de stora festivalområdena i Kristinehamns Stadspark och Wiksfors bruk i Säffle. I år arrangerades även en smakrunda där konsumenter besökte utställare i deras lokaler.

Om matfestivalen och smakrundan
Smaka på Värmland arrangeras av Nifa, Visit Värmland, Säffle kommun och Visit Kristinehamn som tillsammans arbetar för att hela Värmland ska vara en stark mat- och dryckesdestination. Matfestivalen som nu arrangerades har kommit att bli ett av Sveriges mest populära matevenemang. Smakresan är ett attraktivt sätt för lokala producenter, gårdsbutiker, restauranger och andra verksamheter inom kategorin att visa upp och sälja sina mathanverk och livsmedelsprodukter.

Två av årets gäster på matfestivalen var stjärnkocken, krögaren och kokboksförfattaren, Paul Svensson och Carl Jan Granqvist.
Se Paul berätta om Smaka på Värmlands betydelse här! Se Carl Jan berätta om sin kärlek till Värmländsk mat här.

Se även när Melissa lagar mat med Paul Svensson på Smaka Värmlands stora scen här!