Tårbotten
4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (60 gram)
1 dl potatismjöl (80 gram)
1 tsk bakpulver
Smör till att smörja formen
Till garnering
5 dl vispgrädde
2 liter jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader. Använd en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och smörj formen. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp tills det blir fluffigt.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
Vispa grädde och garnera med sköljda jordgubbar.
Använd gärna vetemjöl från en lokal kvarn. Välj ägg med omsorg och jordgubbar från en lokal odlare. Kanske rent av jordgubbar från egen odling.