Skörda dina jordgubbar och rabarber – gör sommarens godaste paj!
RECEPT

Skörda dina jordgubbar och rabarber – gör sommarens godaste paj!

Ingredienser

Pajdeg
100 g smör (från ett mejeri nära dig)
2 dl vetemjöl (gärna från en lokal kvarn)
1 dl havregryn (gärna gryn som produceras i Sverige)
1 ½ dl strösocker
1 msk malen kardemumma
1 tsk ingefära (gärna färsk riven eller malen ingefära)
1 msk vaniljsocker

Smör till att smörja pajformen med

Jordgubbar i riklig mängd
1 tsk potatismjöl
1 msk strösocker

Instruktioner

Gör så här:
Nu när det är sommar, plocka gärna dina egna jordgubbar och rabarber!

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, ansa och skär jordgubbar och rabarber i skivor. Placera dem i en smord pajform ca 25 cm. Fördela ut socker och potatismjöl jämt över bär och rabarber.

Nyp ihop alla ingredienser som är avsedda för pajdegen till en smulig deg. Smula degen över bär och rabarber.

Grädda pajen mitten i ugnen i ca 25-30 min i 200 grader. Låt svalna.

Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.