Trendspaning: Veganskt, lokalt och hemodlat
RECEPT

Trendspaning: Veganskt, lokalt och hemodlat

Trendspaning:
Vad som är inne och trendigt tycks skifta lika ofta i köket som i klädaffärerna.
Just nu är det veganska och vegetariska köket på frammarsch. Du kan enkelt göra soppa, ”ris”, biffar, gratäng eller woka rotfrukter, broccoli, blomkål, morötter, fänkål mm. Att använda köttkvarnen till att mala rotfrukter är numer en trendig företeelse. Ja, varför inte?!
Tidigare talade man om vegetariskt kött och vegetarisk korv, numer är det rätt och slätt vegetariskt eller veganskt och det är hippt och erkänt!
En annan trend är att vi kanske på grund av det oroliga världsläget har fått upp ögonen för att den lokal matproduktion måste öka om landet ska vara självförsörjande av livsmedel. Pandemin gjorde att många familjer valde att flytta ut från stan för att bo på landet.
Detta har lett till att många odlar i sin balkonglåda, trädgård eller sommarställe. Trenden medför att vi äter med efter säsong och att även intresset för att ta tillvara på det som odlas ökar. Det har blivit trendigt att både pickla, fermentera, safta och sylta.