Story
Korv är mångsidig mat som finns i alla möjliga sorter, former och smaker. Korv sågs tidigare inte som någon fin mat utan var förbehållen arbetarklassen men de senaste åren har korven fått ett uppsving. Vi har lärt oss att en god och välbalanserad korv med hög kötthalt är ett exempel på fint mathantverk. Korven har blivit finmat. Så förutom att äta korven just som korv så kan du till exempel ha den i grytor, eller som i det här receptet – en färdigkryddad färs, perfekt att göra en snabb pastasås av. När tiden inte räcker till för att laga mat i flera timmar efter jobbet så är det fantastiskt att ha ett snabbt och gott recept på lyxig middagsmat.
”Självklart går det att göra pastasåsen på annan färskkorv än Svarte Petter, till exempel Salsiccia, Chorizo eller Bratwurst. Jag är svag för tryffel så jag gör gärna den här pastan med Svarte Petter för att få lite vardagslyx.
//Lena Odh – delägare av Carlstad Chark & Deli AB.