Toscakaka med skrädmjöl från Stöpafors
RECEPT

Toscakaka med skrädmjöl från Stöpafors

Story

Skrädmjöl – den Värmländska smaksättaren!
Denna goda kaka med skrädmjölets alldeles speciella doft och smak måste du bara göra! Mjölet från Stöpafors Kvarn är gjort av havre som rostats och har en spännande fyllig nötig smak med rostningstoner. // Emelie Jensen

Ingredienser

Kaka
100 g smält smör
2 st ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl skrädmjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Glasyr
200 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk skrädmjöl
2 msk mjölk
100 g kokos

 

 

 

Instruktioner

Kaka
Smält smöret och låt det kallna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Häll sedan i mjölblandningen och mjölken och rör varsamt ihop.
Smörj en form med löstagbara kanter med en klick smör.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 min.
Förbered glasyren under tiden.

Glasyr
Blanda alla ingredienser allt i en gryta på medelvärme tills allt har blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den.
Grädda kakan i ytterligare 15 minuter tills glasyren fått färg.
Ta ut kakan och strö lite kokos på. Låt kakan svalna.