I Segmon hittas en fikaklassiker: Ankans mandelkubbar
RECEPT

I Segmon hittas en fikaklassiker: Ankans mandelkubbar

Story

Annika Söderberg Carlqvist driver Ankans Café & Bistro i ett gammalt skolhus i Segmon mellan Grums och Säffle. Supermysigt utflyktsmål!
Hon delar med sig av en favorit i kafét – hembakta mandelkubbar.
Det är bittermandeln som ger den unika smaken – och doften.
Större klassiker på fikabordet är svårt att hitta.

Ingredienser

125 g smör
7 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
2 tsk hjorthornssalt
1 st ägg
1 ½ dl mjölk
1 hatt bittermandelolja

Instruktioner

Blanda vetemjöl, strösocker och hjorthornssalt, finfördela smöret i blandningen.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop.
Forma degen till en rulle och skär sedan i bitar.
Lägg de runda bitarna på plåtar, platta till dem lite. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 225 grader ca 10-15 minuter.