Följ med på Matvandring i Värmland
RECEPT

Följ med på Matvandring i Värmland

Story

Följ med och få en smakrik upplevelse i Värmländska skogen med flera matstopp. Längst med vandringen dukas det upp olika delikatesser bland annat ostar, korvar, charkuterier, drycker, primörer, bröd och choklad. Allt lokalproducerat från Värmland här.

Ingredienser

Potatissallad (8 portioner)
1 ½ kg färskpotatis
6 st salladslök
Primörer såsom späda morötter, sockerärter, sparris, rädisor mm, vad årstiden erbjuder

Dressing:
2 msk balsamvinäger
4 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 riven vitlöksklyfta
1 dl färska hackade örter t ex basilika, dill, körvel
Salt och peppar

Instruktioner
Följ med på Matvandring i Värmland

Gör så här:
Koka potatisen och låt svalna. Skölj lök och primörer.

Dressing: 
Blanda alla ingredienser och häll dressingen över potatissalladen.

Lena Bergström driver Matvandring i Värmland.
– Jag har alltid älskat att vara ute i naturen. För mig är skogen en plats för återhämtning. Om du följer med oss på en matvandring så hoppas vi kunna ge dig en härlig och smakrik upplevelse i den värmländska skogen. Under matvandringen gör vi flera stopp där dina sinnen bjuds på olika upplevelser. Vi dukar upp en rad delikatesser längst med vandringen, bland annat ostar, korvar, charkuterier, drycker, primörer, bröd och choklad. Allt lokalproducerat i Värmland, säger Lena.

Att uppleva naturen och skogens doft, ljud och ljus är fantastisk. Alla vandringar är guidade och under vandringarna görs matstopp där du får smaka på många av Värmlands finaste delikatesser. Vandringarna är lugna och låter dig höra fåglarna, känna dofterna och njuta av den höga himlen. I utbudet kan man välja Stora matvandringen ca 7 km eller Lilla matvandringen som är ca 3 km.

Lena driver Matvandring i Värmland och hoppas kunna göra det länge till, förhoppningsvis utöka sin verksamhet med tiden. Förutom matvandringarna finns också guidade skogsbad att välja bland.
– I ett skogsbad hämtar vi ny energi i naturen. Det är en sakta vandring då du får guidning genom olika enkla övningar som hjälper dig att varva ner och uppleva naturen med dina sinnen. Ett skogsbad kan ge djup återhämtning, väcka förundran och låta dig ta emot vad naturen har att ge dig, säger Lena som bland annat är utbildad naturhälsopedagog. Lena är van att guida grupper i skogsbad och fortsätter.

– Naturen har en mängd vetenskapliga effekter som vi nutidsmänniskor behöver. Så länge vi kan hitta verktygen och fortsätta vistas i naturen vinner vi så mycket med så enkla medel.

    

    

Den stora kärleken för skogen i kombination med passionen för lokalproducerade delikatesser har blivit drivkraften i företaget. Lena månar om hälsa, natur, djur och människan.
– Med omtanke för miljö och hållbarhet vill vi erbjuda varje vandrare en kulinarisk upplevelse för både kropp och själ. Upplev skogen med smaker från Värmland helt enkelt, säger Lena.


Lena har ofta sin dotter Elin med sig på sina matvandringar.