Fryksdalens Bryggeri – Gott öl av alla sorter
RECEPT

Fryksdalens Bryggeri – Gott öl av alla sorter

Story

Bryggeriet är ett mikrobryggeri som startades 2020 och som drivs och ägs av Niklas Nilsson och Lena Classon i Lysvik norr om Sunne. Allt öl som bryggeriet säljer är producerat och tillverkat i Lysvik i Värmland och bryggaren tycker det smakar extra gott när humlen och kornet är från trakten! Bryggeriets lättöl och folköl hittar du lite varstans i Värmland, bland annat på Coop Bergvik i Karlstad och på restauranger som Sahlströmsgården, Bada Herrgård, och Berättarladan i Sunne. De starkare dryckerna finns på Systembolaget.

Kika in på Fryksdalens Bryggeri Facebooksida här!

 

Så här tillverkas ölen på Fryksdalens Bryggeri

Bärnstenslager
Maltig smak med inslag av knäckebröd, apelsin, färska örter, choklad och honung. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt eller till rätter av ljust kött.

Red Ale
Fruktig smak med inslag av aprikos, apelsin, sirapslimpa och honung. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött.

Amerikansk IPA
Något humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av torkad frukt, sirapslimpa, tallkåda och pomerans. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av fläsk- och lammkött.

Pilsnerdricka
Maltig smak med tydlig beska, inslag av knäckebröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till smakrika rätter av fisk, eller till ljust kött.