God nässelsoppa från Almars Krog
RECEPT

God nässelsoppa från Almars Krog

Story

I naturens skafferi hittar vi massor av goda växter och örter. En underskattad delikatess är den vanliga brännässlan.
Kockarna Christoffer och Robin ger här ett recept på en riktigt god och nyttig nässelsoppa.
Läs mer om kockarna här.

Ingredienser
4 portioner 4

Nässelsoppa 
1 liter vatten
4 liter nässlor
1 st lök
1 msk smör
2 st kokta potatisar
1 msk kyckling- eller grönsaksbuljong
Salt och peppar
Ev. kokta ägg

Instruktioner

Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i de rensade nässlorna och låt de koka tills de blir mjuka.
Sila av. Hacka löken och bryn den lätt i en tjockbottnad kastrull. Lägg i nässlorna och de kokta potatisarna och häll på vattnet.
Häll i peppar och fond samt smaka av med salt. När den kokat upp, mixa med en stavmixer och servera. Gärna med kokta ägghalvor.