Gryta på kalkonstrimlor serveras med Eldost och sallad
RECEPT

Gryta på kalkonstrimlor serveras med Eldost och sallad

Ingredienser
4 portioner 4

Gryta på kalkonstrimlor serverade med potatis, Eldost & sallad

2 pkt strimlor (ca 700 g) (Adelsnäs)
400 g champinjoner (Liljenäs Gård)
400 g grönkål/ lila grönkål (Åshammar Trädgård)
3 st stora tomater eller 15 körsbärstomater
1 st paprika
3 st vitlöksklyftor
330 ml JerseyGrädde (Toverud Mathantverk)
ramslökssmör (Toverud Mathantverk)
Ca ½ msk Balsamico
Ev. lite honung
Salt och peppar
Chiliflakes (Smaklökens kryddor)
Potatis (Bodaholm)
Eldost (Toverud Mathantverk)

Instruktioner

Gör så här:
Skölj och skiva champinjonerna, bryn dom i ramslökssmör, tillsätt en liten skvätt balsamico och låt koka ihop till vätskan är borta. Ta upp och lägg åt sidan.
Bryn strimlorna i ramslökssmör till de fått lite färg och vätskan kokat in tillbaka.
Skiva ner tomaterna och paprikan i mindre bitar och tillsätt i strimlorna, dra grön/lila kålen från mittennerven och lägg i pannan. Tillsätt champinjonerna och rör runt. Pressa ner vitlökarna och krydda med salt peppar och chiliflakes efter behag. Önskas lite sötma kan du klicka i en tsk honung, mer syra använd lite mer balsmico.
Låt allt koka ihop tills vätskan reduceras bort.
Tillsätt jerseygrädden och låt allt koka ihop till en krämig gryta.
Skiva Eldosten och stek den gyllenbrun i panna.

Adelsnäs Gård utanför Säffle har många olika produkter, bland annat Säffleburaren, strimlad kalkon och rökt urbenat överlår.

 

Vill du se recept på Säffleburgare och rökt urbenat överlår, kika här på receptet och här på film.