Långbakat sidfläsk från Hemgården med ugnsrostade rotsaker samt krispig marinerad brysselkål
RECEPT

Långbakat sidfläsk från Hemgården med ugnsrostade rotsaker samt krispig marinerad brysselkål

Ingredienser

Långbakat sidfläsk med ugnsrostade rotsaker samt krispig marinerad brysselkål
600 g rimmat sidfläsk i helbit
600 g potatis med skal, gärna färskpotatis
½ dl olivolja
Flingsalt
Ca 300 g frityrolja
Brysselkål, rensad och halverad

Dressing
1 st chili, finhackad
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk färsk ingefära, finhackad
1 dl fisksås
½ dl japansk soja
½ dl socker
1 msk rostad sesamolja
1 msk sesamfrön
1 st lime, pressad

Instruktioner

Gör så här
Baka sidfläsket på 75 grader i ca 10 timmar i en täckt ugnsform, låt den sedan svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Varva potatisen med olivolja och lägg ut på en plåt, strö över krossat flingsalt och rosta potatisen till den är genomstekt med fin färg. Använd fritös eller gryta för brysselkålen, och fritera på 160 grader, brysselkålen ska få fin färg och bli lite krispig. Lägg över brysselkålen på hushållspapper så fettet får rinna av. Blanda alla ingredienserna till dressingen och rör tills sockret löst sig. Marinera sedan brysselkålen med dressingen. Får du dressing över är den god att spara i kylen och ha på en sallad senare. Dela och grilla fläsket i stora bitar och servera med goda rostade potatisar och den fantastiska brysselkålen.

 
Receptet är av Christoffer Schyman.