Saftig morotskaka från Grön ko i Värmlandsbro
RECEPT

Saftig morotskaka från Grön ko i Värmlandsbro

Story

I deras egna kök Matmejeriet i Karlstad tillverkas 24 – 45 000 portioner mat i veckan för hand med naturliga råvaror från familjens egna ekologiska gård Mässvik, deras granngårdar eller av noga utvalda producenter. Med hjälp av en unik metod lagar de sina måltider direkt i förpackningen som bevarar både smak och näring helt utan några onödiga tillsatser eller konserveringsmedel. Dessutom får maten lång hållbarhet så att du kan äta när det passar dig. Läs mer om Grön ko här.
Sedan 2008 finns även Grön Ko café & Saluhall som ligger i det vackra stationshuset i Värmlandsbro utanför Säffle. I saluhallen finns ett brett utbud av goda läckerheter från värmländska producenter. På övervåningen kan man sitta trivsamt i fina lokaler med smakfull inredning och äta varm mat eller njuta av en god fika.
Se även Christina berättar historien om Grön ko här.

Ingredienser

Morotskaka
3 dl majsolja
5 dl råsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 st ägg
1 liter riven morot
2 ½ dl hackade valnötter
2 ½ dl russin

Topping
200 g avsvalnat smält smör
200 g Philadelphiaost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, skal och saft

Instruktioner
Kika in i Grön ko café och saluhall

Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Smörj och strö kokos i en rund 23 cm’ s form. Finriv morötter. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör varsamt ner olja, morötter, valnötter, russin och äggsmeten i den torra blandningen.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Stick i kakan och kolla om den känns klar. Låt kakan stå en halvtimme innan den stjälps upp. Njut!