Tugg – Eva Runalds snabba poké bowl
RECEPT

Tugg – Eva Runalds snabba poké bowl

Story

Nifa har skapat en vodcast vid namn Tugg! Här serverar vi nyttiga samtal som kan inspirera och hjälpa företagare på olika sätt. Som extra bonus har vi även bett våra gäster att dela med sig av ett favoritrecept. Till Tuggs premiäravsnitt gästades vi av Eva Runald, egenföretagande som utbildar inom försäljning och kundbemötande. Förutom att ge en massa bra tips kring kundbemötande och köpsignaler, så gav Eva oss receptet på sin snabba och enkla poké bowl.

Ingredienser
4 portioner 2

Till poké bowlen:
2 portioner ris eller nudlar
Ca 200 g räkor, kyckling eller salmalax

Exempel på tillbehör
Babyspenat
Små tomater
Riven morot
Kokt ägghalva
Färsk mango
Färsk avocado
Inlagd ingefära
Rostade cashewnötter

Till såsen:
Riven färsk ingefära
1/2 dl Japansk soja
2 tsk olivolja

Instruktioner

Gör så här med såsen:
Börja med att skala och riva ingefära och lägg i en skål. Tillsätt japansk soja och olivoljan. Blanda såsen och låt den stå till sig och få smak.

Gör såhär med poké bowlen:
Välj vilken bas du vill grunda med av ris eller nudlar och tillaga enligt förpackningens instruktioner. Tillbered önskat protein och krydda efter smak.
Fixa till de tillbehör du önskar ha i din bowl samtidigt som din bas och protein tillagas. Det fina med receptet är att man kan ta vad man har i kylen, och använda den sista moroten eller gurksnutten till maten.

Uppläggning:
I en skål, lägg ner din bas följt av ditt protein och valda tillbehör. Häll över såsen, toppa med sesamfrön och servera.