Värmländsk trerätters med Cattiskitchen
RECEPT

Värmländsk trerätters med Cattiskitchen

Story

Catarina Byberg driver Instagramkontot Cattiskitchen där hon delar matinspiration och recept. I samarbete med Catarina har hon handlat närproducerade produkter i Plockomat och lagat en Värmländsk trerätters. Plockomat är en obemannad butik på Nolgård handelsområde på Hammarö där du hittar värmländska produkter.

Ingredienser
4 portioner 2

Förrätt
Tips! Köp Grinnemo Hallon & Honungs Smakpåse för alla ingredienser.

  • Skrädmjölsknäcke
  • Ramslökost – Lakene Ostgård
  • Trattkantarellchutney – Grinnemo Hallon & Honung

Varmrätt

  • 2-4 potatisar
  • 2 st Kalkonschnitzel – Adelsnäs gård
  • 1 dl Skrädmjöl
  • 1 bit Ramslökost
  • 1 Ägg
  • 2 dl Rapsolja
  • 1-2 msk Trattkantarellchutney
  • 1 Citron
  • Sallad
  • Salt & peppar

Efterrätt

  • 2,5 dl Grädde
  • 1/2 dl Gelesocker
  • 1-2 msk Hjortronsylt – Torfolk gård
  • Honungsfudge med salt kola och bovetekrisp – Krusidull Konfekt
  • Mynta
Instruktioner

Förrätt – Grinnemo Hallon & Honung Smakpåse

Lägg ut skrädmjölsknäcket på ett fat
Skär små bitar av Ramslökost och lägg på knäcket. Toppa med lite trattkantarellchutney.

Varmrätt – Dubbelpanerad kalkonschnitzel på råraka med trattkantarell majonnäs.

Riv potatis och salta. Stek sedan potatisen i smör.
Riv ramslökost och blanda med skrädmjöl. Salta och peppra.
Vispa up ägg I en skål. Doppa kalkonschnitzeln i ägg och sedan i ost och mjölblandningen.
Stek schnitzeln i smör.
Vispa ihop ett ägg, rapsolja, salt och en skvätt citron samt tillsätt 1-2 msk trattkantarellchytney.
Servera rårakan med lite sallad, kalkonschnitzeln och toppa med trattkantarellchutney majonnäsen.

Efterrätt – Hjortronpannacotta med honungsfudge

Koka grädde med gelesocker i ca. 1 min.
Tillsätt hjortronsylt och rör om.
Häll upp pannacottan i glas och ställ i kylen minst 1 h.
Skär honungsfudge i bitar och toppa pannacotta med fudge och mynta till servering.