Värmländska kålbiffar.
RECEPT

Värmländska kålbiffar.

Story

I jakten på hitta ett recept som passar dagens lunchgäster så kom vi fram till att ändra formen på den klassiska kålpuddingen till en biff för ett aptitligare utseende.
I hopp om locka fler unga att få upp ögonen för den traditionella husmanskosten.
/Mimmi Backman

Ingredienser
  • 200 g
    Fläskfärs


    Ingrediens info

  • 250 g
    Vitkål


    Ingrediens info

  • 200 g
    Nötfärs
  • 0,8 dl
    Havregryn
  • 1 dl
    Gul lök
  • 3 msk
    Ljus sirap
  • 1 dl
    Vatten (till havregryn)
  • 15 g
    Smör
  • 1 msk
    Citronzest
  • Salt och peppar
Instruktioner
  • 1.Lägg havregrynen och vattnet i en bunke låt svälla en stund.
  • 2.Strimla vitkålen tunt i matberedare eller på en mandolin.
  • 3.Hacka löken och fräs löken tillsammans med kålen tills den mjuknar
  • 4.Blanda samman, havregrynen, kål, lök, citronzest och färs till en formbar smet. Salta och peppra och gör ett stek prov på färsen, smaka av och krydda med salt o peppar tills det är väl balanserat efter eget tycke.
  • 5.När smeten är färdig, forma till biffar och stek i panna, stekbord eller ugn. Servera dessa biffar med potatis & kålrots rösti, gräddsås och rårörda lingon.