Saftiga och goda frallor bakade med öl och drav från Wermlands Brygghus
RECEPT

Saftiga och goda frallor bakade med öl och drav från Wermlands Brygghus

Story

Förr i tiden bryggde man öl på gårdarna runt om i Värmland. I egna brygghus. Vi fortsätter den fina traditionen att brygga ett smakrikt och naturligt öl, utan krångel, i vårt bryggeri i Kristinehamn, Värmland. Ett bruksöl till vardag och fest, som är en stolt hyllning till Värmland. Till skogarna, vattnet, järnet och inte minst människorna. Utöver öl gör vi också julmust, påskmust, midsommarmust, året runt must och Gin & Tonic.
Vid bryggning av öl får man drav som restprodukt – dvs krossade maltkorn som blir över vid lakningen. Använd drav och öl vid bakning av bröd. Dessa frallor blir ett smakrikt, saftigt och gott bröd som är enkelt att göra.
Varmt välkomna till Wermlands Brygghus! Hälsar Hans och Christina.

Ingredienser

Dravbröd/frallor
6 dl drav
6 dl degvätska helst 3 flaskor öl eller vatten
50 g jäst
4 msk honung
8 dl grahamsmjöl
6 dl rågsikt
5-6 dl vetemjöl
4 tsk salt

Instruktioner

Saftiga och goda frallor bakade med öl och drav, gör så här
Värm degvätskan och draven. Smula sönder jästen och lägg i salt samt honung. Lös upp jästen. Häll på degvätskan med drav i. Tillsätt mjöl tills degen är lagom i konsistens.Jäs i 40 minuter. Baka ut frallor. Jäs i 40 minuter. Grädda i 200 grader i cirka 15-20 minuter.

Wermlands Brygghus säljer drav som kan användas för att baka gott, näringsrikt och saftigt bröd.Läs mer här.